Projektoversigt

NYT HØRE- OG BALANCECENTER PÅ RIGSHOSPITALET

William Demant Fonden har støttet Region Hovedstaden med et nyt høre- og balancecenter.

LYDNIVEAUER I NEW YORK

Med støtte fra William Demant Fonden har 25 ingeniørstuderende været på studietur til New York for at dokumentere lydtrykket i det urbane rum.

DANMARK SKAL VÆRE FOREGANGSLAND

Et stort, tværgående forskningsinitiativ skal bringe Danmark i front inden for hørerehabilitering. BEAR Better Hearing Rehabilitation – på dansk bedre hørerehabilitering – skal give høreapparatbrugere mere glæde af deres høreapparater.

UNGE FORSKERE

Unge Forskeres formål er at finde, anerkende og udfordre talenter inden for naturvidenskab, teknologi og sundhedsvidenskab med henblik på at tage en videregående uddannelse inden for disse felter.

EN LILLE FRØ I MOSEN SAD …

I 2016 åbnede Den Blå Planet et nyt formidlingsområde med aktiviteter omkring livet i et dansk vandhul. Området henvender sig primært til familier, skoler og institutioner, som stifter bekendtskab med mange forskellige vandhulsdyr.

UD AT KØRE FOR AT FÅ FLERE KINESERE TIL AT HØRE

William Demant Fonden har doneret 1,12 million kr. til den mobile høreklinik samt udstyr leveret af Interacoustics. Projektet er berammet til tre år, og målet er at hjælpe 6.000 mennesker årligt.

ISRAELS PLADS

I sommeren 2014 blev den smukke, nye Israels Plads i det indre København indviet. William Demant Fonden støttede projektet med over 50 mio. kroner.

UNIVERSITY OF THE WITWATERSRAND JOHANNESBURG

Næsten 5 mio. kr. har Fonden doneret til et forskningsprojekt, der handler om at integrere audiologisk service i sundhedsomsorgen i Sydafrika.

TAL TIL MIG NU – LÆS BOGEN

At få et barn med høretab, når man nu har ’bestilt et normalt barn’, er fyldt med tabuer og frustrationer. Dem har Lovas mor, Mette Bau, taget hul på i bogen, ’Tal til mig nu - kom godt igennem, når dit barn har et høretab’.

M/S MUSEET FOR SØFART

William Demant Fonden støtter også arkitektur og kultur – bl.a. Danmarks nye søfartsmuseum i Helsingør, der ligger under jord- og vandoverfladen.

LANDSINDSAMLINGER

Knæk Cancer (TV2), Danmarksindsamlingen (DR1) og Børneindsamlingen (TV3) modtager støtte fra William Demant Fonden

DØVESKOLEN I GAMBIA

Med William Demant Fondens hjælp kører skolebusserne nu igen til og fra en gambiansk døveskole, og skolemøblerne fra Herfølge Skole har fået et nyt hjem.

OTICON FONDEN PÅ ROSKILDE FESTIVAL

William Demant Fonden har årligt doneret 40.000 ørepropper til Roskilde Festivalen, hvor 50 studerende har samlet information om lydtryk.

DØVESKOLEN I RUMÆNIEN

19 hørehæmmede børn har fået ændret deres liv - med høreapparater, udstyr og opmærksomhed.

HØREAPPARATER I AMAZONAS

William Demant Fonden støtter høreklinikken Viva o Som i Parintins. Klinikken laver høretest, tilpasning af høreapparater og uddanner i bedre hygiejnevaner.

DTU

Danmarks Tekniske Universitet har gennem mange år modtaget støtte fra William Demant Fonden til både læring, forskning og faciliteter, der støtter unges uddannelse og dansk ekspertise på lyd - og høreområdet.

IDA INSTITUTTET

William Demant Fonden har doneret godt 110 millioner kroner til Ida Instituttet, som arbejder for at skabe bedre forståelse for de menneskelige sider af høretab.

HØRETAB HOS BØRN I VIETNAM

William Demant Fonden støtter The Global Foundation for Children With Hearing Loss, som arbejder for at sikre bedre vilkår for vietnamesiske børn med høretab.

MARY FONDEN

William Demant Fonden er medstifter af Mary Fonden, som bekæmper social isolation. Kronprinsesse Mary er initiativtager til og medstifter af fonden, som hjælper voksne og børn, der oplever ensomhed, mobning eller vold i hjemmet.

HØREKLINIK I SYDAFRIKA

William Demant Fonden støtter en høreklinik drevet af frivillige i det fattige Xanthia. Fonden har doneret udstyr til diagnosticeringen og behandlingen af høretab.

150.000 SKOLEELEVER UDFORSKER HJERNE OG HJERTE

Naturvidenskabsfestival 2016 involverer skoleelever i hele Danmark, der vil fordybe sig i naturvidenskabelige projekter om kroppens to vigtigste organer.

HØREFORSORG I HELE LIVSCYKLUSSEN

En guide i høreforsorg til professionelle, embedsfolk og politikere.

FIRST LEGO LEAGUE 2016

FIRST LEGO League giver folkeskoleelever et indblik i det fantastiske tekniske univers.

WILLIAM DEMANT – MANDEN BAG OTICON

Læs historien om William Demant og om drivkraften bag en ung mands opbygning af en af verdens førende høreapparatvirksomheder, Oticon